Ako ste u potrazi za izgradnjom više mišića i ako čitate ovaj članak, velika je vjerojatnost da to i jeste, tada osim proteina za koje smo sigurni da već unosite velike količine, trebali biste se također pobrinuti da ne propustite najbolje povrće za izgradnju mišića koje vam može uvelike pomoći u ovoj potrazi.

Većina mršavih tipova gotovo u potpunosti izbacuje povrće iz svoje prehrane zbog činjenice da ima puno manje kalorija, a kada vam je cilj unositi više od 4000 kalorija dnevno, možete shvatiti koliko je to teško ukomponirati svu tu hranu.

Kada ste puni hrane do očnih jabučica, pojesti tanjur pun brokule posljednja je stvar koju želite učiniti.

Međutim, postoji mnogo načina za rješavanje ovog problema. Prije svega, nema potrebe da konzumirate velike količine ovog povrća za izgradnju mišića da biste počeli primjećivati ​​rezultate.

Pod uvjetom da pojedete barem jednu šalicu uz neki od obroka tijekom dana, bit ćete na dobrom putu da zadovoljite svoje dnevne potrebe.

Ovo povrće sadrži mnoge esencijalne hranjive tvari koje vaše tijelo treba za optimalnu izgradnju nove mišićne mase, što znači da biste sabotirali svoj napredak u teretani, ako ih ne konzumirate.

Ako vam je još uvijek teško sve ih unijeti, razmislite o tome da ih pomiješate u svoje omiljene umake, jer ćete tako eliminirati tvrdu teksturu koju imaju kada ih jedete sirove ili cijele. Pogledajmo 4 najbolja povrća za izgradnju mišića:

1. Brokula

Brokula gotovo uvijek zauzima prvo mjesto na svakoj listi zdravog povrća i to ne bez razloga.

Prepuna je zdravih hranjivih tvari, poput antioksidansa koji će vam pomoći u borbi protiv brojnih bolesti, a također je izvrstan izvor kalija koji će održati mišićnu kontrakciju snažnom.

Još jedna dobra stvar kod brokule je to što se može kuhati na brojne načine. Možete ju kuhati na pari, miješati ili dodati u salatu i jesti sirovu. Koji god način pripreme odabrali, on je neophodan u vašem planu izgradnje mišića.

Brokula

2. Šparoge

Drugi unos na našem popisu najboljeg povrća za izgradnju mišića je još jedan koji je iznimno jednostavan za kuhanje i može se konzumirati i miješati s mnogo različitih obroka.

U usporedbi s drugim povrćem relativno je niskokalorično, što ne znači da se njime trebate previše opteretiti, jer vas može prilično brzo zasititi.

Umjesto toga, uz svaki obrok uzmite 3-4 koplja. To će biti savršena količina za unos svih bitnih nutrijenata.

Šparoge

3. Kupus

Treći na listi je kupus. To je moćno povrće za izgradnju mišića za koje je također dokazano da sprječava razvoj kancerogenog tkiva, nešto što bi svakog muškarca i ženu trebalo barem donekle zabrinjavati.

Zbog činjenice da smo stalno izloženi gubitku toksina u našoj hrani i okolišu, ako ne poduzmete neke mjere da se zaštitite, neizbježno ćete se izložiti opasnosti.

Možete pojesti malo crvenog kupusa uz pomfrit ili ga pomiješati sa salatom.

Kupus

4. Gljive

I na kraju, ali ne manje važno, gljive. Iako tehnički nisu povrće, izvrsna su hrana za izgradnju mišića, budući da su niskokalorične, ali istovremeno imaju veći udio proteina.

Uzimajući u obzir da je unos dovoljne količine proteina uz vašu dnevnu prehranu apsolutno neophodan za izgradnju više mišića, to se jednostavno ne može zanemariti.

Gljive se mogu dodati u gotovo svako jelo – pomfrit, dodati u salate, jesti sirove ili dodati u zamotuljak ili neku vrstu pite.

Jedite ih na koji god način želite, samo pazite da to radite često. Zbog toga, ako planirate izvući maksimum iz svoje dijete za izgradnju mišića, trebali biste uključiti gljive i učiniti ih glavnim dijelom svoje prehrane.

Preporuka je da ih jedete što više i uključite u što više obroka.

Gljive

zdravlje fitness logo

Prijavi se na naš NEWSLETTER