Pronalaženje vremena za vježbanje može biti nevjerojatno teško kada ste zauzeti poslom, obitelji i drugim obvezama. Međutim, ostati aktivan ključan je za fizičko i mentalno zdravlje. Uz malo kreativnosti i planiranja, možete održati rutinu vježbanja čak i uz pretrpan raspored. Evo 12 izvrsnih savjeta za postizanje kondicije kada nema vremena:

 1. Zakažite treninge poput termina. Označite vježbe u svom kalendaru i tretirajte ih kao prioritete, a ne opcije. To će vam pomoći da se pridržavate svog plana.
 2. Probudite se rano kako biste prvo vježbali. Energizirajuća jutarnja tjelovježba pomaže vam da ostanete dosljedni. Idite spavati ranije ako je potrebno kako biste imali vremena za fitness ujutro.
 3. Pravite pauze za šetnju i sastanke. Šetajte dok razgovarate telefonom ili predložite pješačke sastanke s kolegama za višezadaćnu vježbu.
 4. Iskoristite pauzu za ručak za kretanje. Čak i 15 minuta brzog hodanja ili vježbi s vlastitom težinom pokrenut će vam krv.
 5. Isprobajte učinkovite HIIT treninge. Intervalni trening visokog intenziteta pruža intenzivan trening u kratkim intervalima.
 6. Investirajte u kućnu opremu za vježbanje. Ako kod kuće imate osnovnu opremu poput utega, traka i sobnog bicikla, brzo vježbanje postaje zgodnije.
 7. Pratite videozapise ili aplikacije za vježbanje. Online fitness programi omogućuju vam da ugurate učinkovite vježbe kad god možete.
 8. Odlučite se za aktivnosti koje možete integrirati u život. Šetajte psa, vozite bicikl za obavljanje poslova, plivajte s djecom.
 9. Dajte prednost vremenu vježbanja u odnosu na TV. Ograničite gledanje televizije i umjesto toga uložite to vrijeme u kretanje tijela.
 10. Postavite specifične ciljeve aktivnosti. Kvantificirajte svoje ciljeve poput "dovršite 5 treninga ovaj tjedan" kako biste poboljšali motivaciju.
 11. Zaposlite partnera za odgovornost. Ako vam se netko pridruži, teže ćete preskočiti planirane treninge.
 12. Podsjetite se zašto vježbate. Razmišljanje o mentalnim i fizičkim dobitcima pomaže vam da se držite svoje rutine.

Uz nešto strateškog planiranja kako biste iskoristili male džepove vremena, možete postići svoje fitness ciljeve unatoč prenatrpanom rasporedu. Dosljednost s kratkim nizovima i duljim sesijama će se s vremenom dodati za poboljšano zdravlje i dobrobit.

zdravlje fitness logo

Prijavi se na naš NEWSLETTER