Vrlo često dizači postanu previše samopouzdani i opušteni u svojoj rutini i na kraju zaglave u kolotečini, jer stvarnost je da ako želite nastaviti s pomacima, morate nastaviti izmišljati nove načine da izazovete svoje mišiće. I s vremena na vrijeme, morate se zapitati jeste li jaki koliko mislite da jeste?

U ovoj igri nema mjesta za ego, pa se vratimo osnovama. Evo 5 testova snage koji vam mogu pokazati gdje se točno nalazite u pogledu snage i izdržljivosti.

Napomena upozorenja: oni su dizajnirani samo za tipove koji imaju iskustva s dizanjem teških utega i ne bi se trebali koristiti kao vježbanje.

Testovi snage koje svaki muškarac mora savladati u teretani

1. U svojoj ruci nosite teret jednak vašoj tjelesnoj težini

Jeste li primijetili da je nošenje tereta izvrsna vježba za izgradnju stvarne, funkcionalne snage, ali čini se da je ljudi izbjegavaju jer se može pokazati preteškom?

Šteta jer ovo je jedan od najvećih testova snage. Uzmite dvije bučice koje teže koliko i vi i pokušajte hodati s njima 15 metara. Ne postoji bolji način da razbijete svoj ego u komadiće od ovoga!

2. Radite čučanj sa svojom težinom težinom 50 ponavljanja

Napraviti čučnjeve klasičan je način da impresionirate ljude oko sebe. Spustite se ispod šipke i napravite 50 ponavljanja dubokih čučnjeva s težinom koja je jednaka vašoj tjelesnoj težini. Izvedite sva ponavljanja u što manje podsetova.

čučanj

3. Mrtvo dizanje dvostruko veće od vaše tjelesne težine

Saznajte koliko ponavljanja možete izvesti s pravilnom formom u 30 minuta. Uzmite koliko god želite pauza za odmor, ali ne zaboravite da sat nastavlja teći. Usredotočite se na postizanje brojke kojom se možete pohvaliti i izbjegnite pad forme.

Mrtvo dizanje

4. Bench press svoje tjelesne težine 3 ponavljanja

Ako vam je bench press omiljena vježba i jednostavno jedva čekate da vas netko pita koliko benchate, ovo bi vas trebalo oduševiti. Ciljajte dovršiti 3 serije od 3 ponavljanja.

Nepotrebno je reći da ako niste barem 75% sigurni da ćete se dizati, nemojte to ni pokušavati. Ali ako završite izazov, idite na dva dodatna seta.

5. Sprint od 10 minuta (s kratkim odmorima)

Ovo je jedan od najboljih načina za testiranje snage nogu. Trčite 30-40 sekundi, zatim se kratko odmorite i krenite ponovno, postupno povećavajući vrijeme sprinta u svakom intervalu. Završite 20 minuta sa što manje odmora.

Sprint

zdravlje fitness logo

Prijavi se na naš NEWSLETTER