Dakle, konačno ste dobili težinu koja vam je bila potrebna da biste prošli kroz fazu povećanja volumena i sada ste spremni započeti drugi, teži dio procesa bodybuildinga: “rezanje”.

Faza rezanja najzahtjevniji je dio za gotovo sve koji pokušavaju postići izgled mršavih mišića nakon što su se natrpali s 3000 kalorija dnevno tijekom dugog razdoblja.

Izbacivanje velikih porcija i ukusnih deserata i grickalica iz vaše prehrane doista je najveći test snage volje – sve se svodi na mentalni napor da uvijek imate na umu svoje dugoročne ciljeve i ostanete motivirani, bez obzira na to koliko čudovišna vaša žudnja za junk foodom postala .

Jedna od najvažnijih stvari je planiranje unosa ugljikohidrata i planiranje obroka unaprijed, na što je potrebno neko vrijeme da se naviknete.

Ali najvažniji čimbenik za uspješnu transformaciju vaše tjelesne građe u tijelo iz vaših snova je da budete jako spori i stabilni kada smanjujete unos kalorija. Ako to učinite prebrzo, riskirate gubitak onih mišića na kojima ste do sada naporno radili!

Dobre vijesti – postoje određene vrste kvalitetnih dodataka prehrani koji vam mogu pomoći u održavanju mišićne mase i dobroj prehrani tijela dok sagorijeva masnoću.

1. L-arginin

Arginin djeluje tako da širi vaše krvne žile tijekom vježbanja, osiguravajući vašim mišićima više kisika i hranjivih tvari, što rezultira većom mišićnom pumpom. Osim toga, arginin je izvrstan sagorjevač masti, koji koristi mast kao gorivo kroz proces lipolize.

suplement

2. Glutamin

Glutamin je aminokiselina koja ima vitalnu ulogu u održavanju mišićne mase i omogućavanju sinteze mišićnih proteina na staničnoj razini. Također nadoknađuje skladištenje masti u vašem tijelu. Štoviše, glutamin je vrlo važan za povećanje proizvodnje ljudskog hormona rasta , što zauzvrat pomaže vašem tijelu da sagorijeva više masnoće!

3. L-karnitin

Karnitin je odgovoran za premještanje triglicerida u mitohondrije stanica, gdje se razgrađuju i koriste kao energija. Krajnji rezultat: manje masti, više energije!

4. Koenzim q-10

Koenzim Q-10 snažan je antioksidans koji omogućuje normalno funkcioniranje stanica i ubrzava metaboličke procese ubrzavajući brzinu pretvaranja hrane u energiju, što rezultira većom dostupnošću energije.

Kada započnete proces smanjenja kalorija, vaš glavni izazov bit će istovremeno izgubiti težinu i održavati pravilnu prehranu, a ovi dodaci mogu vam pomoći da postignete taj cilj bez puno muke!

zdravlje fitness logo

Prijavi se na naš NEWSLETTER